Paragraph 79 House

Colour have been re-appointed to provide landscape architectural support to a new planning application for this 10,000sqft house with equestrian facilities set in 100 acres on the edge of the North Yorkshire Moors, following an original planning application in 2017.

Our approach to the scheme is that of design informed by landscape and visual impact assessment to ensure that the new property is embedded within its local landscape and will not have a detrimental effect on landscape character and features.

Framed views will be provided towards the house and outward to the Moors, and sustainable drainage features will be incorporated into the scheme to tie in with existing watercourses around the site.

Client

Private

Project Team

Hawkes architects

Location

North Yorkshire

Stage

We are currently developing proposals for a new planning application towards the end of 2019

Back to Portfolio